Aloyzas Liaukus rašė:
Renato pasakojimas apie Kiniją ir kokio dydžio tarakonus teko ten valgyti pusryčiams ir pietums, vakarienei dar didesnius...
Tiksliau, gal teko bandyt valgyti.... Pvz, "patiekalai" ant pagaliuko. Nejučiomis prisiminiau pasaką apie žiogą ir skruzdėlę.
Pasakos pabaigoje sušalusį žiogą skruzdėlė vis tik priėmė į savo namus. Kinietiškam pasakos variante žiogo likimas visai kitoks...
... ir ne tik žiogo ...
Čia jokio rasizmo, bet skorpionų tarpe negrų, pasirodo, taip pat pasitaiko...
Kinijoje ir uošvienė (gyvatė) gali atsidurti ant iešmo. Kai bebūtų keista, tai vienas iš tų patiekalų, kuris beveik nestrigo gerklėje:
Buvo ten ir visokių kitokių padarų... Taip atrodė jų "švediškas stalas":
Nors ir "švediškas stalas", bet prancūzų kinai nepamiršta...
Na, o čia - kažkokio patino kiaušai, paruošti kepimui... (tokio tipo patiekalais kviečia pasivaišinti ir Lietuvoje, vienoje sodyboje netoli Pociūnų aerodromo...).
Nors tiek kiaušai ir "made in china", jų ragauti atsisakiau grynai iš vyriško solidarumo.
Anatomijos taisyklių (kiaušai visada būna netoli inkstų) laikomasi ir Kinijoje...
Kad nebūtų vien tik apie "aną galą", persikeliam į viršutinę organizmo dalį. Specialus patiekalas mėgstantiems dalyvauti žaidime "Protų mūšis".
Smegenys čia nors ir gražiai paserviruotos, bet dar "žalios". Jas reikia išsivirti patiems (stalo centre įmontuotas katilas su verdančiu sultiniu, krapais ir t.t.).
Gurmanų dėmesiui - troškintas žarnynas. Prieskonių barstė daug... Dėl žarnų turinio - neklausiau. Giedrė ragavo, sakė, visai nieko:
Bet jeigu kinietiški žarnokai nekelia apetito, galima pasirinkti kad ir banalių euro-dešrelių (kairėje). Jos sėkmingai troškinasi tame pačiame puode:
... arba "balandėlių". Tiesa, kinai "balandėlius" suvokia kiek kitaip - kruopščiai nupeša visas plunksnas, bet patiekia kartu su galvomis...
Besilaikantiems dietos - spec. patiekalas - ragai, nagai ir dar lažkas labai nekaloringo...
O čia - iškrovos dienai. Akmeninė mėsa (tiksliau - akmuo). Puikiai tinka net vegetarams !
